Starta en lokalavdelning

Vill du göra skillnad på din ort? Vill du utvecklas? Har du långt till närmsta lokalavdelning? Brinner du för SPIK? Vill du lära känna nya människor? Vill du lära dig om demokrati och föreningsarbete? Vill du engagera dig? Vill du anordna roliga aktiviteter? – Passade något in på dig? Då är det klart att du ska starta en egen SPIK lokalavdelning!

 

Att starta en egen lokalavdelning är inte alls särskilt svårt och det kräver inga förkunskaper av föreningsarbete. Här är några enkla steg på hur du går tillväga för att starta en egen lokalavdelning:

1. Starta en lokalavdelning

För att starta en lokalavdelning så krävs det att ni är minst tre personer som har regelbundna träffar tillsammans. Det kan vara till exempel en skolgrupp, en innebandygrupp, pysselgrupp eller dylikt.

2. Ha ett årsmöte

Ha ett årsmöte på till exempel terminsuppstarten. På årsmötet ska ni komma överrens om vilka som ska tillhöra styrelsen (alltså vara ledare) samt vilka stadgar (riktlinjer) ni ska arbeta efter. SPIK har gjort ett förslag på stadgar som ni kan använda er av. Klicka här för att hämta hem SPIKs föreslagna stadgar.

3. Värva medlemmar

Man kan bli medlem när som helst under året genom att fylla i ett medlemskort eller använda sig av formuläret på SPIKnykter.se.

4. Rapportera

När verksamhetsåret börjar lida mot sitt slut fyller ni i en verksamhetsrapport där ni redovisar medlemmar och vad ni har gjort. Verksamhetsrapporten skickas sedan in till SPIK i slutet av verksamhetsåret eller i början av efterföljande år.

Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta oss på info@spiknykter.nu så ska vi försöka hjälpa er så gott vi kan.