Ett roligt och spännande liv

Många, om inte alla, vill ju leva ett roligt och spännande liv. Vi vill uppleva saker och när vi ser andra göra något roligt så vill vi gärna göra samma sak.

fallskarm

När min pappa fyllde år fick han ett fallskärmshopp i present av oss i familjen och vi alla följde med för att titta på. Det var i början på sommaren och vädret var helt underbart. Jag har alltid velat prova på att hoppa fallskärm – men det är inget jämfört med hur sugen jag blev på att hoppa efter att jag fick se min pappa göra det. När han kom ner till marken så sken han av sådan glädje och jag kände genast att ”detta måste jag också göra!”.

Såhär tror jag att de flesta av oss reagerar, att om någon gör något roligt eller berättar helhjärtat om något de har varit med om – så vill vi ofta prova på samma sak. Men det finns nog ändå en del saker som du och jag aldrig skulle vilja prova på hur mycket andra än pratade om det och för mig är alkohol en sådan sak.

För även om många personer har försökt att övertala mig om att man har roligare med alkohol så har jag ännu oftare hört deras berättelser om hur de får spendera hela ”dagen efter” över toalettstolen, hur de har bränt flera tusen kronor på en kväll de inte minns och berättelser om hur de har vaknat upp bredvid en okänd person och fyllts av ångest. Det här tillhör inte kategorin av vad jag skulle klassa som roligt, och jag använder mycket hellre min tid och mina pengar till något annat – som att kanske en vacker dag hoppa fallskärm.

/Ester Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*